Project 1

winkelcentrum
hart van
's-Gravenzande
 

Ontwikkeling en Realisatie Hart van 's Gravenzande

Door de ontwikkeling en realisatie van winkelcentrum Hart van 's-Gravenzande is in 2017 is in 's-Gravenzande (gemeente Westland) het gemoderniseerde en uitgebreide kernwinkelgebied geopend. De bestaande winkelcentra 's-Gravenhof en Koningswerf zijn door de ontwikkelingscombinatie Hart van 's-Gravenzande B.V. , onderdeel van BPD Ontwikkeling regio Zuidwest te Delft, herontwikkeld tot een complex met winkels, parkeren en appartementen. Dit naar een ontwerp van RPHS Archtecten te Voorburg.

Aan de basis van het plan ligt de detailhandelstructuurvisie uit 2001. Vanwege de complexe randvoorwaarden duurde het geruime tijd tot er een haalbaar plan op tafel lag. Geduldig passen en meten maakten het mogelijk de oorspronkelijk uitgangspunten overeind te houden. Er zijn geen concessies gedaan aan de plankwaliteit en er is geschikte huisvesting gevonden voor bestaande ondernemers. Het plan kon daarom rekenen op brede maatschappelijke en politieke steun. De bouw is gestart en de geplande oplevering is in 2017.

Programma: Anchor Tentants
Winkelruimte: ca 7.500 m2Jumbo Supermarkten: 2.000 m2 b.v.o.
Appartementen: ca 80 - 100 stLidl Supermarkten: 1.650 m2 b.v.o.
Parkeerdak: 282 pp.

Highline Development in dit project:
De begeleiding en advisering van de opdrachtgever bij de tot standkoming van het ontwerp, de bouwvoorbereiding en realisatie van de commerciële ruimte en het parkeren. De begeleiding de van de zittende ondernemers naar de tijdelijke en uiteindelijke nieuwe locatie. De verhuur van de nieuwe winkelruimte i.s.m. makelaars. Het begeleiden van de marketing van het nieuwe winkelcentrum i.s.m. de ondernemersvereniging "Koopstad aan Zee".

Project 2

Zandvoort
Louis Davidscarre

Uitbreiding Albert Heijn en Gall & Gall te Zandvoort

In juli 2016 is in Zandvoort aan de Grote Krocht een nieuwe en grotere Albert Heijn en een filiaal van Gall & Gall geopend. Dit door het erbij betrekken van het aangrenzende kavel binnen het Louis Davids Carré. De uitbreiding is ontwikkeld door Ahold Europe Real Estate & Construction B.V. te Zaandam i.s.m. M.J. de Nijs te Warmenhuizen.

Aan de basis van het plan ligt de detailhandelstructuurvisie uit 2001. Vanwege de complexe randvoorwaarden duurde het geruime tijd tot er een haalbaar plan op tafel lag. Geduldig passen en meten maakten het mogelijk de oorspronkelijk uitgangspunten overeind te houden. Er zijn geen concessies gedaan aan de plankwaliteit en er is geschikte huisvesting gevonden voor bestaande ondernemers. Het plan kon daarom rekenen op brede maatschappelijke en politieke steun. De oplevering heeft in juni 2016 plaatsgevonden.

Programma:

Albert Heijn supermarkt: ca 2.500 m2 wvo
Winkelruimte t.b.v. Gall & Gall en derden: ca 450 m2 wvo
Parkeerkelder: 511 pp.

 

Highline Development in dit project:
De begeleiding en advisering van de opdrachtgever en directievoering bij de realisatie van de uitbreiding van de Albert Heijn supermarkt, de winkelruimte voor Gall & Gall en overige winkelruimte. De begeleiding van de verkoop van de bovengelegen appartementen. E.e.a. in nauwe samenwerking met de Gemeente Zandvoort en M.J. de Nijs Project I BV.

Project 3

Roden
Schoolstraat
Julianaplein

Uitbreiding Albert Heijn + Gall & Gall

Sinds juni 2016 heeft Roden (gemeente Noordenveld) een nieuwe en grotere Albert Heijn en een filiaal van Gall & Gall door het erbij betrekken van het aangrenzende kavel waarop de brandweerkazerne was gevestigd. De uitbreiding is ontwikkeld door Ahold Real Estate & Construction B.V. te Zaandam en uitgevoerd door BAM Bouw & Techniek te Groningen naar het ontwerp van Attika Architekten te Amsterdam.

Programma:

Albert Heijn supermarkt: ca 2.500 m2 wvo
Winkelruimte t.b.v. Gall&Gall: ca 120 m2 wvo
Parkeerplaatsen: 121 pp.

 

Highline Development in dit project:
De begeleiding en advisering van de opdrachtgever bij de totstandkoming van de koopovereenkomst, de selectie van de adviseurs, het ontwerp, de bouwvoorbereiding en de  directievoering bij de realisatie van de uitbreiding van de Albert Heijn supermarkt, de winkelruimte voor Gall & Gall en het parkeren. Een en ander in nauwe samenwerking met de Gemeente Noordenveld.

Project 4

Amsterdam
Delflandplein

Uitbreiding Albert Heijn supermarkt en transformatie kantoorruimte tot 123 appartementen.

In februari 2018 is de nieuwe en grotere Albert Heijn supermarkt aan het Delflandplein te Amsterdam Nieuw West geopend. Op de verdieping wordt de bestaande kantoorruimte getransformeerd tot 12 appartementen. Het project wordt ontwikkeld door Ahold Europe Real Estate & Construction B.V. te Zaandam naar een ontwerp van architectenbureau Space & Matter te Amsterdam. Het project is uitgeveord door bouwbedrijf J.P. van Eesteren B.V. te Amsterdam.

Programma:
Programma: Albert Heijn supermarkt: ca. 1.600 m2 w.v.o. en 12 st appartementen op de 1e verdieping.

 

 

Highline Development in dit project:
Het projectmanagement en de directievoering bij de ontwikkeling en realisatie van het project. De coördinatie van de verkoop van de appartementen i.s.m. Eefje Voogd Makelaars. E.e.a. in nauwe samenwerking met de Gemeente Amsterdam, Stadsdeel Nieuw West.

Project 5

NIJMEGEN
St. Jacobslaan

Uitbreiding AHXL-complex met nieuwe winkelruimte + gevelrenovatie.

In 2019 is het AHXL-complex aan de Sint Jacobslaan te Nijmegen uitgebreid met een grotere AHXL, een verplaatste Gall & Gall, nieuwe winkelruimte voor Etos en winkelruimte t.b.v. derden. Tevens worden de gevels aan de Sint Jacobslaan gerenoveerd en voorzien van een nieuwe uitstraling en het parkeerterrein geoptimaliseerd. De winkels op de verdieping van Blokker en Intertoys worden beter zichtbaar en bereikbaar. Het rpoject wprdt ontwikkeld en gerealiseerd door Ahold Europe ~Real Estate & Construction B.V te Zaandam naar het ontwerp van SUM Architecten te Hilversum.

Programma:
Albert Heijn XL supermarkt: ca 5.231 m2 wvo
Gall & Gall  ca    159 m2 wvo
Etos ca    316 m2 wvo
Winkelruimte t.b.v. derden  ca.   600 m2 wvo
Blokker ca.   588 m2 wvo
Intertoys ca.   352 m2 wvo
Parkeerplaatsen 444 parkeerplaatsen

 

Highline Development in dit project:
Het projectmanagement en de directievoering bij de ontwikkeling en realisatie van het project. E.e.a. in nauwe samenwerking met de Gemeente Nijmegen en Bouwbedrijf Lowik BV te Almelo.

Project 6

Almere Buiten
Aanmere

Almere Buiten - Eilandenbuurt - Appartementengebouw Aanmere

In 2019 is het project Aanmere gereed voor bewoning door de bewoners aangesloten bij BWA Almere (Begeleid Wonen Autisme). Het betreft een project vanuit het initiatief van de BWA Nederland en Woningstichting Goede Stede t.b.v. volwassenen met de indicatie ASS (Autisme Spectrum Stoornis). Het doel van BWA Almere is om (jong) volwassenen met een ASS diagnose en een normale begaafdheid de mogelijkheid te bieden om zelfstandig te kunnen wonen. Dit in een omgeving die rekening houdt met hun specifieke zorgvragen en omgevingseisen.

Programma:
39 st appartementen van ca. 50 m2 g.b.o. en een gemeenschappelijke verblijfsruimte.

 

Highline Development in dit project:
Het op vrijwillige basis begeleiden van de voorbereiding en realisatie van het project i.s.m. het bestuur van BWA Nederland, woningstichting Goede Stede en de gemeente Almere.